• 1
  • 2

Chantal

Chantal is een vrolijke jonge dame van in de twintig. Wie haar beter leert kennen, ontdekt dat haar leven uit meer bestaat dan haar vrolijkheid. Haar omstandigheden zijn niet zo positief. Samen met haar broer runt ze het huishouden, want vader is veelal de grote afwezige. Vader leeft buiten de deur, heeft veel vrouwelijke contacten en bemoeit zich nauwelijks met de gang van zaken. Liever had hij zijn kinderen niet gehad. "Waren jullie maar geaborteerd", zo heeft hij gezegd.

Chantal heeft zich aangemeld bij Qadash. Samen met de pastorale werkster uit haar gemeente, is ze naar ons toe gekomen. Want naast haar vrolijkheid kent ze ook angst. Alleen drufde ze gewoon niet. Chantal is sinds enkele maanden bij deze kerkelijke gemeente, ze heeft nooit met God geleefd of zich met hem beziggehouden. Ze is echter tot geloof gekomen. Ze is een nieuwe weg ingeslagen. De strijd is echter zo intensief, dat ze een einde aan haar leven wilde maken.

We hebben samen met Chantal onderzocht wat Gods wil is voor haar leven. Stap voor stap heeft God haar geholpen om hier in te gaan leven. Na verloop van tijd was het moment gekomen dat we samen naar de troon van God zijn gegaan om alle aspecten van haar leven bij God neer te leggen. Dit was een ingrijpend moment, naar voor Chantal zelf. Voornamelijk omdat ze de macht van de boze ondervond en de controle over zichzelf verloor. God heeft haar vrijgemaakt van satans invloed en heeft haar rijk gezegend. Naast dat de vrede van God haar leven is gaan vervullen, kan ze niet meer haar 'heldervoelendheid' terugvinden. Het is echt zo bijzonder dat God Zijn kinderen niet alleen vrijzet van de duivel, maar ook de gevolgen hiervan geneest.

Met vreugde hebben we gezien hoe haar leven veranderde. Ze schreef in een bericht dat ze nu vrij God kan dienen, iets wat eerst zo moeilijk en vol strijd verliep. Ze verlangt naar het uitdelen van wat God haar heeft gegeven en heeft hier stappen in ondernomen. Ze vertelde dat ze nooit heeft beseft dat wat je doet als je jezelf inlaat met duistere machten.

Welke directe invloed de duivel heeft wordt vaak pas duidelijker als God iemand hiervan heeft verlost. Dan kan je veelal zien hoe groot (of klein) deze invloed was en welke persoonlijke aspecten herstel en genezing nodig hebben. Deze duidelijkheid voorkomt trouwens dat we demonen aan het behandelen zijn, in plaats van de persoon zelf.

Afdrukken E-mailadres